Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@10:22:58 GMT

سلامت، مهم‌تر از جنسیت

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۹۰۳۶

سلامت، مهم‌تر از جنسیت

 امروزه حتی فضای مجازی نیز پر شده از انواع و اقسام راهکار‌ها و توصیه‌ها برای تعیین جنسیت جنین؛ از رژیم‌های غذایی مختلف و زمان‌بندی‌های گوناگون برای اقدام به بارداری گرفته تا گیاهان دارویی و طب سنتی و....

به‌تازگی نیز برخی کلینیک‌ها و پزشکان روش‌های مدرن‌تری از جمله انجام آی‌یو‌آی یا تزریق اسپرم به داخل رحم را برای این منظور پیشنهاد می‌کنند، اما در منابع علمی بر انجام آی‌وی‌اف یا لقاح آزمایشگاهی به همراه پی‌جی‌دی یا تشخیص ژنتیکی پیش از لانه‌گزینی، به‌عنوان تنها روش قطعی انتخاب جنسیت جنین تاکید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جدای از آن‌که به اعتقاد من و بسیاری از مردم، تصمیم برای انتخاب جنسیت از نقطه‌نظر اخلاقی، فرهنگی و حتی اعتقادی، اما و اگر‌های زیادی دارد، اما با هدف افزایش آگاهی علاقه‌مندان به استفاده از روش‌های تعیین جنسیت جنین، پای صحبت‌های دکتر مریم رفعتی، متخصص ژنتیک و عضو هیأت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا نشسته‌ایم.

آیا روشی علمی با توانایی صد درصد در تعیین جنسیت جنین ارائه شده است؟

بله. پیشرفت‌هایی هم در حوزه فناوری تولید مثل و هم در حوزه ژنتیک به‌دست آمده و ترکیب دستاورد‌های این دو حوزه، این کار را ممکن کرده است. ما می‌توانیم با انجام آی‌وی‌اف یا لقاح آزمایشگاهی، جنین را در محیط آزمایشگاهی تشکیل دهیم و با نمونه‌برداری از جنین و استفاده از تکنیک ژنتیکی پی‌جی‌دی، یعنی تشخیص پیش از لانه‌گزینی، جنسیت جنین را قبل از انتقال به رحم مشخص کنیم و سپس جنین با جنسیت دلخواه پدر و مادر را به رحم مادر منتقل کنیم. در حال حاضر این روش، تنها راه دقیق و نزدیک به صد درصد برای تعیین جنسیت جنین است.

پس چرا برخی پزشکان یا کلینیک‌ها روش آی‌یوآی را هم به‌عنوان روش قطعی انتخاب جنسیت جنین مطرح می‌کنند؟

این ادعا که می‌توان با استفاده از روش آی‌یوآی به‌صورت قطعی تعیین جنسیت کرد، نادرست است. در روش آی‌یوآی، اسپرم از مرد گرفته می‌شود و پس از شست‌وشو و آماده‌سازی در آزمایشگاه به داخل رحم زن منتقل می‌شود تا بتواند آنجا با تخمک لقاح کند و جنین تشکیل شود.

روش‌هایی وجود دارد که می‌توان پیش از انتقال، با استفاده از آن‌ها تکنیک اسپرم‌های دارای کروموزوم Y. را از اسپرم‌های دارای کروموزوم X. جدا کرد. یعنی در اصطلاح عامیانه، می‌توان اسپرم‌های پسرساز و دخترساز را جدا کرد و فقط اسپرم‌هایی را منتقل کرد که جنسیت دلخواه زوج را می‌سازند. اما نکته مهم این است که میزان قطعیت این روش در انتخاب جنسیت، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد است. البته در مورد جنسیت دختر دقت این روش بالاتر بوده و به ۹۰ درصد هم می‌رسد، اما در مورد جنسیت پسر این جداسازی به مراتب کمتر است.

آیا روش‌های تغذیه‌ای هم نقشی در تعیین جنسیت جنین دارد؟

شاید بهتر باشد متخصصان تغذیه به این پرسش پاسخ دهند، اما شواهد موجود در منابع علمی معتبر نشان داده که رژیم غذایی تاثیر قابل توجه و معناداری در جنسیت جنین ندارد.

پس چرا مردم ما برای تعیین جنسیت، به جای روش آی‌وی‌اف و پی‌جی‌دی، سراغ روش‌های دیگر می‌روند؟

یک دلیل آن می‌تواند نداشتن آگاهی و اطلاعات لازم باشد. شاید خیلی‌ها از وجود چنین امکاناتی در کشور خبر ندارند. دلیل دیگر، احتمالا زمانبر، هزینه‌بر و پیچیده بودن این روش است. مثلا آی‌یو‌آی در مقایسه با آی‌وی‌اف بسیار ارزان‌تر و راحت‌تر است و برای انتخاب جنسیت به روش آی‌یو‌آی، نیازی به آی‌وی‌اف و نمونه‌برداری از جنین و استفاده از تکنیک‌های ژنتیکی نیست. به همین خاطر خیلی‌ها ترجیح می‌دهند آن روش‌ها را امتحان کنند.

شما اصولا اقدام به تعیین جنسیت جنین را توصیه می‌کنید؟

شکی وجود ندارد که این کار از نگاه پزشکی و بالینی توصیه نمی‌شود و ما به هیچ وجه خانواده را تشویق به انجام این کار نمی‌کنیم، چرا که از سویی اقدامی پر هزینه و پیچیده است و از سوی دیگر هیچ نفع بالینی برای خانواده به همراه ندارد.

حتی در مواردی هم که در گذشته به دلیل وجود بیماری‌های وابسته به جنس در خانواده، انتخاب جنسیت به عنوان روش درمانی توصیه می‌شد، در حال حاضر با روش‌های پیشرفته می‌توان جهش را شناسایی و بدون انتخاب جنسیت از تکرار بیماری در خانواده پیشگیری کرد.

اما اگر زوجی بنا به هر دلیل شخصی، خانوادگی یا فرهنگی، تصمیم به تعیین جنسیت جنین می‌گیرند و متقاضی این خدمت هستند، مشروط به این‌که انتخابشان آگاهانه باشد و طی مشاوره ژنتیک به تمام جوانب و توانایی‌ها و محدودیت‌های این روش آگاهی پیدا کنند، این خدمت به آن‌ها ارائه می‌شود.


منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت تعیین جنسیت رژیم درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ درپی برگزاری انتخابات محلی در روز پنج شنبه این هفته، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر اعتراف کرد جنگ اسرائیل – فلسطین، عامل مهمی در از دست رفتن اکثریت این حزب در شورای شهر اولدهام بوده است.
مسلمانان و مخالفان صهیونیسم در انگلیس، در تظاهرات گسترده در این کشور بار‌ها اعلام کرده اند کایر استارمر، رهبر حزب کارگر، در جریان حملات ۷ ماه اخیر اسرائیل به غزه، از هواداران جنایات جنگی اسرائیل بوده است. رهبر حزب کارگر، با حمایت از اقدام صهیونیست‌ها در قطع آب، برق، دارو و مواد غذایی به غزه، این اقدامات را که از نظر بسیاری از کارشناسان حقوق بین الملل، جنایات جنگی است، حق اسرائیل معرفی کرده است.

دیلی میل نوشت رای دهندگان مسلمان، با رویگردانی از رای دهندگان با نامزد‌های حزب کارگر، مخالفت خود را سیاست‌های این حزب در حمایت از اسرائیل، نشان می‌دهند. به نوشته دیلی میل، حزب کارگر که اکثریت کرسی‌های شورای شهر اولدهام را در دست داشت، در انتخابات این هفته، این اکثریت را از دست داد. این روزنامه نوشت مسلمانان حوزه اولدهام می‌گویند با آرای خود، این حزب را تنبیه کردند و رهبر حزب کارگر، بسیار دیر به فکر آتش بس در غزه افتاده است.
به نوشته دیلی میل، حزب کارگر انگلیس، در شورای شهر منچستر، شماری از اعضایش را از دست داد و نامزد‌های این حزب می‌گویند سیاست حمایت از اسرائیل موجب شده است مردم از این حزب رویگردان شوند و به نامزد‌های مستقل رای دهند. کایر استارمر امروز در مصاحبه با بی بی سی گفت غزه، موضوع مهمی در شکست حزب کارگر در اولدهام بود و افزود در شمار دیگری از حوزه ها، غزه عامل مهمی است. دیلی میل نوشت پت مک فادن (Pat McFadden)، هماهنگ کننده سراسر حزب کارگر نیز در پاسخ به نتیجه ضعیف حزبش در اولدهام می‌گوید بحران غزه، "موضوعی" در انتخابات محلی بود. این روزنامه نوشت پروفسور جان کرتیس (John Curtice)، کارشناس انتخابات در انگلیس می‌گوید در همه حوزه‌هایی که مسلمانان انگلیسی ساکنند، حزب کارگر آرای خود را از دست می‌دهد.
بی بی سی گزارش داد یکی از اعضای حزب کارگر که در انتخابات پنج شنبه این هفته در اولدهام، شکست خورد می‌گوید علت اصلی ناکامی وی این است که حزب کارگر، بسیار دیر به فکر افتاد آتش بس در غزه را بخواهد. در شورای شهر اولدهام، نامزد‌های مستقل ۱۶ کرسی، حزب لیبرال دموکرات‌ها ۹ کرسی، حزب محافظه کار ۸ کرسی به دست آوردند. با این که حزب کارگر ۲۷ کرسی را هنوز در دست دارد، اکثریت کرسی‌های شورای این شهر را که ۱۳ سال در دست داشت، از دست داد. به نوشته دیلی میل، نیلا ابراهیم (Nyla Ibrahim) و اختر شواب (Akhtar Shoab) که قبلا عضو حزب کارگر بودند، در پی حمایت این حزب از اسرائیل، از حزب کناره گرفتند و به عنوان نامزد مستقل، در انتخابات شرکت کردند که نیلا ابراهیم روز پنج شنبه رای آورد.

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات یا تعیین رییس مجلس
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • عاموس گلعاد: سنوار برای ما شروط تعیین می کند
  • غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد